Drop down box

ineedadedt

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
163
OK Another q.. I have a drop down box with the info NJ 01, NJ 02, - NJ 06. I want to set up another cell with the corresponding manager. So if someone selects NJ 01 the sheet would auto fill with John Smith in a different box.

Any suggestions on this?

Thanks again :oops:
 

Excel Facts

Best way to learn Power Query?
Read M is for (Data) Monkey book by Ken Puls and Miguel Escobar. It is the complete guide to Power Query.

luckycharm

Board Regular
Joined
Sep 3, 2003
Messages
88
Try searching for threads on this subject.
There were few just last few days.
I specifically remeber awesome contribs (specially Aladin's).
Or wait.
 

Brian from Maui

MrExcel MVP
Joined
Feb 16, 2002
Messages
8,459
ineedadedt said:
OK Another q.. I have a drop down box with the info NJ 01, NJ 02, - NJ 06. I want to set up another cell with the corresponding manager. So if someone selects NJ 01 the sheet would auto fill with John Smith in a different box.

Any suggestions on this?

Thanks again :oops:

Have a look at VLOOKUP. Construct a two column table. First column with NJ 01 etc and in the adjacent cell the name associated with NJ 01. Then use

=VLOOKUP(B1,$A$1:$B$6,2,0)

Where B1 is the cell to auto fill John Smith
 

Chard9401

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
53
you will need all you data stored in a table somewhere on the spreadsheet. Then create a VLOOKUP so that when a number is selected from your drop down list it will enter the data automatically! i.e John Smith

Like this

I.D No. Name Age
ABC 123 John Smith 25
ABB 456 David Beckham 28

Then highlight the table and name the selected area. Once you have done this you can create the following VLOOKUP

=VLOOKUP(A1,selectedareaname,2,FALSE)
 

ineedadedt

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
163

ADVERTISEMENT

Will it matter if the one column is at the top and the other one is at the bottom. The cells are going to be B9 and C46.?

Thanks...much appreciated.
 

Brian from Maui

MrExcel MVP
Joined
Feb 16, 2002
Messages
8,459
ineedadedt said:
Will it matter if the one column is at the top and the other one is at the bottom. The cells are going to be B9 and C46.?

Thanks...much appreciated.

What's in B9 and C46? And what do you mean by one column at the top andother is at the bottom/
 

Chard9401

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
53

ADVERTISEMENT

what do you mean by the 1 column?
 

ineedadedt

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
163
I think I should have said row not column..I have to watch my wording..sorry..

So my cells look like this

B9 has the drop down box. Choose what region
C46 is the blank where I would like the Regional Manager to fill in.
 

Chard9401

Board Regular
Joined
Jan 7, 2004
Messages
53
yes thats fine it can work like that! are you clear on how to set it up? If not i can explain it with abit more detail
 

Brian from Maui

MrExcel MVP
Joined
Feb 16, 2002
Messages
8,459
ineedadedt said:
I think I should have said row not column..I have to watch my wording..sorry..

So my cells look like this

B9 has the drop down box. Choose what region
C46 is the blank where I would like the Regional Manager to fill in.

In the example I provided, change B1 to C46
 
Master Excel Bundle

Excel contains over 450 functions, with more added every year. That’s a huge number, so where should you start? Right here with this bundle.

Forum statistics

Threads
1,151,895
Messages
5,766,978
Members
425,392
Latest member
Booknerd

We've detected that you are using an adblocker.

We have a great community of people providing Excel help here, but the hosting costs are enormous. You can help keep this site running by allowing ads on MrExcel.com.
Allow Ads at MrExcel

Which adblocker are you using?

Disable AdBlock

Follow these easy steps to disable AdBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Pause on this site" option.
Go back

Disable AdBlock Plus

Follow these easy steps to disable AdBlock Plus

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the toggle to disable it for "mrexcel.com".
Go back

Disable uBlock Origin

Follow these easy steps to disable uBlock Origin

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back

Disable uBlock

Follow these easy steps to disable uBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back
Top