Subform added, but any code run in it produces error communicating with OLE or ActiveX

wpryan

Active Member
Joined
May 26, 2009
Messages
417
I added a subform to a form, by using the form / subform wizard. I want to add some code to the subform in order to set properties for individual elements. Any code that appears in the subform produces an error:
"The expression On Load you entered as the event property setting produced the following error: A problem occurred while Microsoft Access was communicating with the OLE service or ActiveX control"
This message will appear for any event, and even appears when there is an "empty" event. (e.g., when the VBA window just has this, for example:
Code:
Private Sub Form_Load()

End Sub
I'm scratching my head over here. Anyone know what's going on?
:confused:
 

Some videos you may like

Excel Facts

Can a formula spear through sheets?
Use =SUM(January:December!E7) to sum E7 on all of the sheets from January through December

Watch MrExcel Video

Forum statistics

Threads
1,123,079
Messages
5,599,636
Members
414,326
Latest member
kfg1287

We've detected that you are using an adblocker.

We have a great community of people providing Excel help here, but the hosting costs are enormous. You can help keep this site running by allowing ads on MrExcel.com.
Allow Ads at MrExcel

Which adblocker are you using?

Disable AdBlock

Follow these easy steps to disable AdBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Pause on this site" option.
Go back

Disable AdBlock Plus

Follow these easy steps to disable AdBlock Plus

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the toggle to disable it for "mrexcel.com".
Go back

Disable uBlock Origin

Follow these easy steps to disable uBlock Origin

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back

Disable uBlock

Follow these easy steps to disable uBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back
Top