userform acilisindanda hata

Tankut SAZLI

New Member
Joined
Aug 8, 2006
Messages
2
üzerinde çalıştığım dosya açılışta macroları etkinleştir dediğimde
"This application is about to initialize activex controls that might be unsafe....." ile başlayan bir hata ile karşılaşıyorum.bunun sebebini bir türlü çözemedim.yanlış activex kaynağı göstermiş olabilirim fakat hatanın kaynağını bir türlü bulamadım.Programı tamamlayınca setup haline getirecem bunun içine kullanılan ocx leride paketlemem lazım fakat hangilerini kullanıldığını tam olarak bulamadım,sanırım gereğinden fazla ocx,dll eklemesi yaptığım için.gerekli olanların hangileri olduğu ve hatanın giderilmesi konusunda yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
incelemeniz için dosya:

http://rapidshare.de/files/35125724/SCHOOLWORKS1.0.rar
 

Excel Facts

Excel Wisdom
Using a mouse in Excel is the work equivalent of wearing a lanyard when you first get to college
Merhaba Tankut,

Aslında o bir hatadan çok uyarı:
http://office.microsoft.com/en-gb/assistance/ha011403101033.aspx
ve
http://support.microsoft.com/kb/827742/

ActiveX denetiminin güvenilir bir kaynaktan gelip gelmediğine emin olmayabiliriz, Office bu eklentinin otomatik olarak yüklenmesine izin vermez ve bize güvensiz olabilecek eklenti hakkında uyarı verir.

ActiveX denetimleri eğer bir program ile kurulurlarsa amenna, Office sistemi bu kontrol ile ilgili herhangi bir şikayette bulunmayacaktır. Fakat VBA gibi açık sistemlerde, kullanıcının yüklemeyi istemeyeceği bir programın çalıştırılması engellenecektir. Elbette eğer bir "Setup" programı oluşturup, ilgili ActiveX denetiminin kayıt edilmesini sağlarsan o zaman başka, zaten belirttiğim gibi, kurulum kullanıcı tarafından "bilerek" gerçekleştirilir.

Projendeki formlarda kullandığın butonları, sadece görüntüsü için mi kullanıyorsun yoksa benim farkedemediğim bir özellikleri var mı? Bence sıradan bir butondan tek farkı hoş metalik ve kabarık görüntüleri gibi geldi. Yerinde olsam aynı efekti sıradan bir butona Picture özelliğini atayarak sağlardım. Bu şekilde kolaylıkla bir ActiveX'den kurtulmuş olursun.

İkinci ActiveX sanırım metin kutusu, fakat pakette olmadığı için o kontrolü görme fırsatım olmadı. Bu yüzden kullandığın metin kutusunun özelliği nedir bilemiyorum fakat yine yerinde olsam metin kutusunu da yine sıradan bir Forms metin kutusu kullanarak bu ActiveX denetiminden de kurtulmuş olurdum.

Bu iki ActiveX denetiminden kurtularak projemde VBA harici hiçbir nesne ve kitaplık bulunmayacağı için ürünümü son derece emin bir şekilde dağıtmış olurdum.

Umarım yardımcı olur.

Suat
 
Upvote 0
Merhaba Suat,
Verdiğin linki incelemiştim.Fakat sorunumu çözememiştim.Formdaki text-comboboxlara gelince,haklısın farklı bir ocx kullandım ve pakete eklemek gözümden kaçmış,özür dilerim.Ve galiba sen haklısın,ben sadece formların albenisi olsun diye ocx kullandım.Sanırım ben işin içinden çıksam bile başkasının başını ağrıtacaktır.Tavsiyelerin için teşekkürler.
 
Upvote 0

Forum statistics

Threads
1,214,825
Messages
6,121,788
Members
449,049
Latest member
greyangel23

We've detected that you are using an adblocker.

We have a great community of people providing Excel help here, but the hosting costs are enormous. You can help keep this site running by allowing ads on MrExcel.com.
Allow Ads at MrExcel

Which adblocker are you using?

Disable AdBlock

Follow these easy steps to disable AdBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Pause on this site" option.
Go back

Disable AdBlock Plus

Follow these easy steps to disable AdBlock Plus

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the toggle to disable it for "mrexcel.com".
Go back

Disable uBlock Origin

Follow these easy steps to disable uBlock Origin

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back

Disable uBlock

Follow these easy steps to disable uBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back
Back
Top