Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Washington, DC
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"

     
    Hi!

    I've created a blot of box and whiskers for 3 separate x-axis categories. I've followed instructions posted by Peltier here: Excel Box and Whisker Diagrams (Box Plots) - Peltier Tech Blog. Everything works fine until I go to great the "upper" error bar

    Chart Tools > Layout > Error Bars > Direction: Plus, End Style: Cap > Custom: Specify Value > Negative Error Value: *SELECT ALL AND DELETE default ={1} and select range for (Max - Q3) values* - This is driving me batty - please help!

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Washington, DC
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"



    Trying to post a screen shot image one more time!

  3. #3
    MrExcel MVP
    Join Date
    May 2003
    Location
    USA
    Posts
    4,400
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"

    Negative Error Value must be cleared, and Positive Error Value must contain the range with the error bar values.
    Jon Peltier
    Peltier Technical Services, Inc.
    Try Peltier Tech Charts for Excel

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Washington, DC
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Error Bar does not appear from Q3-Max when inserting range in "Custom Value"

      
    Oh goodness, that seems so obvious now. Thanks so much for the response - it worked perfectly!

User Tag List

Tags for this Thread

Like this thread? Share it with others

Like this thread? Share it with others

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 

 
DMCA.com