Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: CommandButton help needed

  1. #1
    Board Regular
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    467
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default CommandButton help needed

    Hello,

    I have 22 commandbuttons in a 2010 workbook.
    When I open the workbook I get the following message:
    Code:
    Can't exit design mode because Control CommandButton22 can not be created.
    If I click 'ok', I can then proceed to the sheet and click the button. It works fine.

    When I save and close the workbook and reopen it I get the same message referring to the 1st command button.

    Every time I save and close the worksheet it will crash, toggling between the 1st button and the last button.

    While the workbook still functions correctly after this, it is clear that something is not correct with it.

    Any thoughts?

  2. #2
    Board Regular
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    467
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: CommandButton help needed

    To put some closure on this, I thought I would write down my solution for this issue.

    From what I understand, activex buttons on a worksheet require .DLL files which are not actually part of the Excel program. However, Userform controls are actually built into the Excel environment and do not need to look outside of the program. If I am wrong about this please feel free to correct me.

    With this in mind, I decided to create a userform and userform controls to meet my needs. So far this seems to be the best answer I have found.

    The more I read about activex and the problems with it in the office environment (and other environments as well), the more I want to try to move away from it. I have been battling these phantom problems for several years. Hopefully this will put it to rest.

  3. #3
    MrExcel MVP
    Moderator
    Smitty's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Redmond, WA
    Posts
    29,535
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)

    Default Re: CommandButton help needed


  4. #4
    Board Regular
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    467
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: CommandButton help needed

    Yes, however I did experience it long before that, but that update made it go down hill. I was able to uninstall updates to make it work with 2003, but that fouls up 2010. Problem was enhanced by having both versions on several of our machines. I think moving away from activex is the healthy answer.

Some videos you may like

User Tag List

Like this thread? Share it with others

Like this thread? Share it with others

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •