DDE connection

nada

Board Regular
Joined
Jul 4, 2006
Messages
193
I have a simple macro that commuincates with another program by using a dde
connection. the problem is that I get an error message almost every time time
I run the program fo rthe first time (ie a DDE connection was not established
prior to my running the macro). Thus it may be that the connection is not
"ready" the first time I try to communicate throught it. This is really
annoying..Is there any way of checking that the connection is OK? I open my
connection with:
channelNumber = Application.DDEInitiate(app:="BLP", topic:="S")
and then i get a message box that I need to click Ok. (i communicate with
the bloomberg professional if that may be of any help). thanks alot for any
help!
 

Excel Facts

Best way to learn Power Query?
Read M is for (Data) Monkey book by Ken Puls and Miguel Escobar. It is the complete guide to Power Query.

Forum statistics

Threads
1,175,657
Messages
5,898,726
Members
434,725
Latest member
D3njy

We've detected that you are using an adblocker.

We have a great community of people providing Excel help here, but the hosting costs are enormous. You can help keep this site running by allowing ads on MrExcel.com.
Allow Ads at MrExcel

Which adblocker are you using?

Disable AdBlock

Follow these easy steps to disable AdBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Pause on this site" option.
Go back

Disable AdBlock Plus

Follow these easy steps to disable AdBlock Plus

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the toggle to disable it for "mrexcel.com".
Go back

Disable uBlock Origin

Follow these easy steps to disable uBlock Origin

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back

Disable uBlock

Follow these easy steps to disable uBlock

1)Click on the icon in the browser’s toolbar.
2)Click on the "Power" button.
3)Click on the "Refresh" button.
Go back
Top