Excel VB

sakthi_nj

New Member
Joined
May 4, 2009
Messages
3
Could anyone help me how to program in excel using the variables.

I have done a coding for a set of data's in a sheet to copy and display in
the Index sheet.

Similarly i have to do the same for the remaining 46 sheets.

Could anyone help me how to do that with a single program, by changing the
sheet name with reference to the dropdown box value which i used to select
these 46 sheets.

The data range in all the sheets are same.
 

ColinKJ

Well-known Member
Joined
Jan 27, 2009
Messages
983
Hi sakthi_nj,

You need to start your code by creating a loop based on the number of sheets in the WB.

If you could include a copy of your existing code we could help you further.

Regards

ColinKJ
 

sakthi_nj

New Member
Joined
May 4, 2009
Messages
3

ColinKJ

Well-known Member
Joined
Jan 27, 2009
Messages
983
Hi sakthi_nj,

Sorry it has taken some time to get back to you, Bank Holiday and all that.

I must say I'm impressed with what you have done manipulating objects.

Given that you talk about another 40+sheets, though I'm not sure this is the best way to go.

I'm not sure how you ultimately intend the WB to operate, but having seen your WB and the 3 Sheets with the drawing on, I have assumed at the moment that when a Pump Type is selected, you want to show the appropriate sheet along with the drawing and the parts list.

I've played around with the book you gave access to, and I'd like you to take a look.

You can find it at:

http://www.box.net/shared/yyuzgkly1r

If I'm on the wrong track, let me know.

Regards

ColinKJ
 

sakthi_nj

New Member
Joined
May 4, 2009
Messages
3
Hi,

I have finished updating all the sheets. Could you please tell me how did you Protected your index page, which enables only to select from the drop down box.
I try'd by tools->Protection->Protect sheet. But doesn't worked out, I can't use Drop down after that.
Could you help me please.

Regards,
Sakthi.
 

ColinKJ

Well-known Member
Joined
Jan 27, 2009
Messages
983
Hi, sakthi_nj,

Sorry, can you remind me what the name of my test WB was, I've done a few since I did the one for you.

Regards

ColinKJ
 

Forum statistics

Threads
1,082,017
Messages
5,362,695
Members
400,686
Latest member
Aakash

Some videos you may like

This Week's Hot Topics

  • populate from drop list with multiple tables
    Hi All, i have a drop list that displays data, what i want is when i select one of those from the list to populate text from different tables on...
  • Find list of words from sheet2 in sheet1 before a comma and extract text vba
    Hi Friends, Trying to find the solution on my task. But did not find suitable one to the need. Here is my query and sample file with details...
  • Dynamic Formula entry - VBA code sought
    Hello, really hope one of you experts can help with this - i've spent hours on this and getting no-where. .I have a set of data (more rows than...
  • Listbox Header
    Have a named range called "AccidentsHeader" Within my code I have: [CODE]Private Sub CommandButton1_Click() ListBox1.RowSource =...
  • Complex Heat Map using conditional formatting
    Good day excel world. I have a concern. Below link have a list of countries that carries each country unique data. [URL...
  • Conditional formatting
    Hi good morning, hope you can help me please, I have cells P4:P54 and if this cell is equal to 1 then i want row O to say "Fully Utilised" and to...
Top